Seneste nyheder

Hvad er palliativ pleje?

Hvad er palliativ pleje?

Har du og din kære forsøgt at finde svar på: Hvad er palliativ pleje?

Der er mange elementer i denne form for sygepleje og derfor har vi samlet de grundlæggende værdier og fokusområder inden for palliativ pleje i denne artikel.

Her kan du læse mere om hvad palliativ pleje er, hvad det indebærer, og hvem palliativ pleje er relevant for. Hvis du eller din kære har yderligere spørgsmål til behandling, behov eller ønsker, er I altid velkommen til at kontakte os.

Palliativ pleje - en værdifuld støtte i en svær tid

Palliativ pleje kan være en afgørende del i svære og udfordrende sygdomsforløb. Oftest tilbydes palliativ pleje til patienter, der står over for komplekse og udfordrende sygdomme eller patienter der befinder sig i livets sidste del.

Denne form for pleje fokuserer på at lindre symptomer, lindre lidelse og forbedre livskvaliteten for patienter, der står over for alvorlige sygdomme, uanset om de er helbredelige eller ej.

Der er altså ikke noget facit for hvem palliativ pleje er mest relevant for. Hvis du eller din kære står over for et længere sygdomsforløb, kan palliativ pleje være en relevant plejeform der bidrager til en forbedret og mere nænsom oplevelse af sygdomsforløbet.

Hvad er palliativ pleje? Et øget fokus på medmenneskelig patientpleje

Når man stiller spørgsmålet: ”Hvad er palliativ pleje?” er det essentielt at forstå de grundlæggende principper i sygeplejetilgangen. Den kan nemlig tilpasses individuelt ud fra patientens ønsker og behov, men oftest er der et fælles grundlag og værdisæt.

I de seneste år har der været en markant fokus på det menneskelige aspekt af patientpleje. Det vil sige, at der i højere grad er fokus på livskvalitet og værdighed, sideløbende med den traditionelle sygepleje og omsorg.

Den øgede fokus indebærer dermed større opmærksomhed på patientens følelsesmæssige, mentale og åndelige velbefindende, ud over blot at behandle patientens fysiske symptomer.

At kunne håndtere patientens basale behov, frygt, angst, håb og ønsker for fremtiden, kan bidrage til en forbedring i patientens velbefindende. Dette indebærer også at respektere individuelle værdier, kulturelle baggrund og personlige præferencer i forhold til den individuelle plejeplan.

En holistisk tilgang til sygeplejen kan bidrage til en dybere forbindelse og tillid mellem patienten, pårørende og de sygeplejersker der er tilknyttet.

Trinvis forklaring af Palliativ Pleje

Hos Privat Sygeplejerske ApS ønsker vi at give et forståeligt perspektiv af palliativ pleje. Derfor har vi udarbejdet en trinvis forklaring af hvad palliativ pleje er.

1. Symptomlindring: Palliativ pleje begynder ofte med en omfattende vurdering af patientens symptomer og behov.

Dette kan for eksempel være smerte, åndenød, kvalme, angst og depression.

2. Helhedsorienteret pleje: Vores private sygeplejersker arbejder tæt sammen med andre relevante fagpersoner. Dette kan være patientens tilknyttede læger eller lignende.

Dette sikrer at vi kan yde en omfattende, medmenneskelig og professionel pleje, der tager hensyn til både den fysiske, psykiske, sociale og åndelige trivsel hos patienten og de pårørende.

3. Livskvalitet: Formålet med palliativ pleje er at forbedre patientens livskvalitet gennem en fokuseret symptombehandling og støtte til beslutningstagning.

At give både patienten og de pårørende mulighed for at håndtere den følelsesmæssige og åndelige udfordring ved sygdommen, skaber plads til accept og respekt.

Nedenfor kan du læse om andre centrale elementer i palliativ pleje:

Beslutningsstøtte: Palliativ pleje indebærer støtte til patienten og pårørende. I et svært og udfordrende sygdomsforløb kan der være mange praktiske ting der skal håndteres og store beslutninger der skal tages.

Vores private sygeplejersker kan støtte patienten ved at oplyse om forskellige behandlingsmuligheder, hjælpe med avanceret planlægning, praktiske gøremål i hjemmet eller ledsagerordninger ved lægebesøg.

Støtte til pårørende: Palliativ pleje fokuserer også på støtten til pårørende under hele sygdomsforløbet. Dette kan blandt andet omfatte følelsesmæssig støtte, praktisk hjælp og rådgivning.

Livets afslutning: Livets afslutning kan være uoverskuelig, svær, skræmmende og meget sårbar, for både patienten og pårørende. Derfor indebærer palliativ pleje også hjælp og støtte til at håndtere dødsangst.

Derudover sikre palliativ pleje en værdig og komfortabel død, hvor patienten er omgivet af sine elskede.

Privat Sygeplejerske ApS - en hjælpende hånd i en sårbar tid

Privat Sygeplejerske ApS er et sygeplejebureau, der forstår og værdsætter vigtigheden af palliativ pleje. Gennem vores dedikerede og erfarne teams af private sygeplejersker, tilbyder vi en række privat sygepleje ydelser, der omfatter palliativ pleje og andre former for specialiseret pleje.

Vi tilbyder blandt andet privat sygepleje til demensramte, patienter med parkinson eller ældre, der ønsker at forblive i deres eget hjem. Dette kan for eksempel indebærer døgnpleje, både dag og nat for at sikre en stabil og overskuelig hverdag.

Hvad er palliativ pleje hos Privat Sygeplejerske ApS?

Hos Privat Sygeplejerske ApS forstår vi, at hver patient er unik, og derfor tilbyder vi en individuel plan for forløbet med palliativ pleje. I samarbejde med vores dygtige privat sygeplejersker tilpasses den individuelle plejeplan til den enkelte patients behov og ønsker.

Palliativ pleje hos Privat Sygeplejerske ApS er kun en af de mange private sygepleje ydelser, som vi tilbyder. Med mange års erfaring inden for medmenneskelig og professionel sygepleje har vores private sygeplejersker opnået en dyb forståelse for kompleksiteten af palliativ pleje.

Privat sygeplejerske ApS er et anerkendt sygeplejebureau med specialiserede sygeplejersker inden for mange områder af sygeplejen. Vi tilbyder en lang trække sygepleje ydelser, herunder demenspleje, hjælp til ældre i eget hjem, terminal pleje og privat sygepleje til parkinsonpatienter.

Palliativ pleje er ofte en del af vores sygepleje, da den på mange måde bidrager til en øget livskvalitet hos patienten. Dette gør sig gældende uanset om patienten befinder sig i en terminal fase, eller blot gennemgår et længerevarende sygdomsforløb.

Vores teams af private sygeplejersker arbejder tæt sammen med både patienten og de nærmeste pårørende for at sikre, at deres behov og ønsker prioriteres og imødekommes på en respektfuld og følsom måde.

Find os i hele landet

Hos Privat Sygeplejerske ApS tilbyder vi palliativ pleje i hele Danmark. Dette betyder også at du kan vælge privat sygepleje i København eller privat sygepleje i Holte, hvis du bor i Nordsjællandsområdet. Du kan også vælge privat sygepleje i Jylland, såsom privat sygepleje i Aarhus eller privat sygepleje i Vejle.

Hvis du eller din kære bor på Fyn, så tilbyder vi for eksempel også privat sygepleje i Odense eller privat sygepleje i Svendborg.

Uanset hvor du eller din kære bor i landet, har vi dygtige og dedikerede teams af privat sygeplejersker der står klar til at hjælpe. Måske er det ikke palliativ pleje I har behov for. Vi står også til rådighed hvis du eller din kære har behov for hjælp til rehabilitering eller døgnpleje af et ældre familiemedlem.

Du eller din kære opfordres til at tage kontakt

Hvis du eller din kære har et ønske om eller behov for palliativ pleje, eller en anden sygepleje ydelse, opfordrer vi jer til at kontakte os i dag. Hos Privat sygeplejerske ApS står vi til rådighed hvis I har spørgsmål eller blot ønsker en uforpligtende samtale.

Vores teams af private sygeplejersker vil være behjælpelig med at udarbejde en individuel plejeplan, der opfylder personlige ønsker og præferencer.

Privat sygepleje er ikke blot en service. Det er en værdifuld ydelse og støtte til patienter og pårørende der har behov for en ekstra hånd gennem en svær tid der er præget af sygdom og følelsesmæssige udfordringer.

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere