Seneste nyheder

Hjælp til personer med Parkinsons sygdom

Hvis du eller en af dine pårørende har Parkinsons sygdom, kan de med lidt hjælp leve et godt liv i mange år fremover. I Danmark har omkring 12.000 personer Parkinsons sygdom, mens det på verdensplan er omkring 10 millioner. De fleste er 60-62 år, når de får diagnosen, men sygdommen optræder dog også hos yngre personer helt ned til i slutningen af 20’erne.

De tidlige symptomer kan være stivhed i musklerne, en frossen skulder, måske rysten af en arm eller et ben, når kroppen er i hvile. Andre symptomer kan være træthed, tristhed og mangel på initiativ.

Symptomerne afhjælpes i nogen grad af medicin, der erstatter hjernens naturlige dopamin. Fysioterapi og fysisk træning kan også lindre sygdomssymptomerne.

Sådan kan vi hjælpe

Vores privat sygeplejersker i Norsjælland, Fyn eller Jylland kan hjælpe dig eller din pårørende, der har Parkinsons sygdom med at skabe en struktur og ro omkring dem. Mange Parkinsons patienter har netop brug for støtte til at tage en ting ad gangen, der må ikke være for meget støj og det må ikke gå for hurtigt. Læs mere om vores døgnpleje- og omsorgs- og besøgstilbud.

Desuden kan vores privat sygeplejersker dig til, at du får taget din medicin til tiden. Det er vigtigt for, at du får den optimale effekt af medicinen. Desuden kan en privat sygeplejerske hjælpe med den daglige træning, så de eksisterende funktioner opretholdes så længe som muligt.

Vi kan også skabe rammerne for, at du får en god nats søvn. Mange Parkinsons patienter oplever, at toiletbesøg om natten kan være meget trættende og påvirke dagens livskvalitet. Her kan en privat sygeplejerske hjælp til og sørge for, at du kommer tilbage i seng og falder til ro igen. På den måde vil selv personer, som har Parkinsons sygdom i svær grad, få en forbedret livskvalitet i deres eget hjem.

Læs historien om, hvordan Erik med Parkinsons sygdom fik et nyt liv med privat sygepleje.

Vi yder også hjælp til privat hospice i eget hjælp

Parkinsons sygdom udvikler sig forskelligt fra person til person. Personer med mindre bevægelsesproblemer og lettere hukommelsesbesvær vil stadig kunne have et arbejde og bidrage aktivt til familien. Det kan være sværere, hvis sygdommen forværres eller patienten allerede oplever balanceproblemer, hallucinationer og kognitive problemer.

Hvis du har svær grad af Parkinsons sygdom, vil vi kunne give dig pleje og give dig den nødvendige støtte døgnet rundt. Det skaber tryghed og livskvalitet for dig. Dine pårørende bliver også aflastet og behøver ikke bekymre sig om alt det praktiske og sundhedsfaglige, men kan koncentrere dig om at være familie til din kære.

Fakta boks om Parkinsons sygdom

Parkinsons sygdom kaldes en neurodegenerativ lidelse, da sygdommen rammer de neuroner, der producerer signalstoffet dopamin. Dopamin er tæt forbundet med hjernens belønningssystem og styrer lyst og bevægelse. Mange af symptomerne på Parkinsons sygdom skyldes mangel på dopamin i de dybe kerner i hjernen.

De tidlige symptomer kan være stivhed i musklerne, en frossen skulder, rysten af en arm eller et ben. Andre symptomer kan være træthed, tristhed og initiativløshed. I alvorligere tilfælde kan patienten opleve balanceproblemer, hallucinationer og kognitive vanskeligheder. Sygdomsforløbet er forskelligt fra person til person. Sygdommen kan ikke helbredes, men medicin, træning og fysioterapi kan lindre symptomerne.

Kilder: Parkinson foreningenMichael J.Fox Foundation;  Parkinson’s Foundation.

Vil du vide mere om privat sygepleje til personer med Parkinsons sydom?

Kontakt os for en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan aflaste dig med privat sygepleje. Samtalen kan hjælpe med at afklare behovet og mulighederne for privat sygepleje i netop din situation med Parkinsons sygdom inde på livet – enten som patient eller som pårørende.

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere