Seneste nyheder

Hvordan vi skaber velvære og bidrager til øget livskvalitet hos vores patienter

Privatsygeplejerske Merete fra Egeskov Nursing fortæller om hvordan hun bidrager til øget livskvalitet hos patienter.

Merete er en vores sygeplejersker hos Privat Sygeplejerske. I denne artikel kan du læse om hendes arbejde med at skabe velvære og øget livskvalitet hos sine patienter. Har du eller en du kender brug for lignende omsorgs- og tryghedsbesøg? Vi er klar ved telefonen til en samtale om, hvordan vi kan assistere i din situation. 

At øge livskvaliteten for vores patienter og bidrage til, at de får en bedre hverdag er noget af det vigtigste i vores arbejde som privat sygeplejersker. Læs om sygeplejerske Meretes arbejde med privat sygepleje, og hvordan hun stræber efter at skabe velvære og øget livskvalitet for sine patienter gennem professionel sygepleje

Tid til velvære

”Forestil dig, at du ikke længere selv kan eller har overskud til at smøre dig ind i din yndlingscreme, tage et bad, lægge neglelak eller forberede lækker og sund mad. Det oplever jeg er noget, som særligt vores ældre patienter kæmper med. De ønsker i høj grad at kunne disse ting igen eller få hjælp til det. Det er ofte de små ting, der virkelig kan gøre en stor forskel for deres humør,” fortæller Merete. Hun bruger sin sygeplejefaglighed til at gennemgå den generelle sundhedstilstand hos sine patienter, samtidig med at hun sørger for, at de føler sig godt tilpas. Den samlede indsats er med til at skabe øget livskvalitet hos patienterne. 

Udover at assistere sine patienter i disse situationer, sørger hun også for at deres omgivelser er rare at være i: ”Når min patient eksempelvis er i karbad, så ordner jeg andre ting rundt om i hjemmet, som jeg ved, er vigtige for vedkommende. På den måde er omgivelserne præcis, som han eller hun godt kan lide. Det er med til at skabe ro og velvære i deres hjem. Noget så simpelt som friskt sengetøj eller oprydning kan gøre underværker,” understreger hun.

At få patienten til at føle sig som sig selv

”Det er vigtigt at komme udenfor med patienterne, så vi kan få noget frisk luft. Så kan vi også gå forbi deres yndlingsbutikker, bageren eller andet sted, som de holder af. Derved kan de bibeholde deres rutiner og føle sig som dem selv. Selvom de har mig med som privat sygeplejerske, så nyder de at kunne gøre tingene mere eller mindre selv. Gåturene er også en god måde at kunne holde øje med patienternes frem- eller tilbagegang helbredsmæssigt,” siger Merete. Rutiner er netop noget, som kan skabe tryghed og noget at se frem til for patienterne. Læs mere om, hvordan Privat Sygeplejerske kan hjælpe dig med omsorgs- og tryghedsbesøg.

Ældre patienter har levet et langt liv med bestemte rutiner, som de holder meget af. Det kan være meget hårdt, når de ikke længere selv kan gøre de ting. Derfor gør jeg meget for at hjælpe dem med at kunne det igen – enten selv, eller med min assistance. Det handler om at vise dem respekt og værdighed.

Sygepleje i egne omgivelser

Merete bistår patienterne i træningsøvelser og planlægning af sund kost, så de så vidt muligt er velfungerende i deres dagligdag. Hun fortæller, at det for mange er vigtigt at kunne blive i eget hjem så længe, som muligt: ”Som mennesker skaber vi jo nogle rammer, som vi godt kan lide at være i. Derfor er det rarest at være i eget hjem længst muligt, og det kan vi hjælpe patienterne med. Hvis vi skal bidrage til øget livskvalitet hos patienter, skal vi i høj grad se på deres individuelle behov. Med vores sygeplejefaglighed kan vi se på helhedsbilledet og sørge for at patienternes behov for sygepleje mødes.” 
Læs mere om Privat Sygeplejerskes døgnpleje i eget hjem.

Du kender din privat sygeplejerske

En klar fordel ved en privat sygeplejerske er, at du ikke hele tiden møder nye ansigter. Privat Sygeplejerske kan både fungere som supplement eller erstatning for eksempelvis hjemmeplejen. Dette bidrager i høj grad til øget livskvalitet hos vores patienter.

Merete fortæller: ”Et omsorgsbesøg et par gange om ugen af den samme sygeplejerske gør, at patienten lærer os godt at kende. Det gør det lettere for dem at fortælle om deres sundhedstilstand og eventuelle udfordringer i dagligdagen, end hvis der kom en ny person hver uge. Det er virkelig vigtigt for os, da det både skaber tryghed og ro for patienten, men også lader os udøve en optimal sygepleje, da vi får et bedre kendskab til patienten.”

Det kan være svært for ældre at lukke folk ind i deres hjem, og f.eks. acceptere hjemmeplejen. De løber rigtig stærkt, og har derfor ikke mulighed for at sætte ekstra tid af til de ældre. Det oplever jeg kan forbedres ved omsorgs- og tryghedsbesøg, da der så er én konstant i de ældres hverdag. Så har de en at gennemgå tingene grundigt med, så de føler sig informerede og inddragede.

Tryghed for de pårørende

Det er op til patient og pårørende, hvor stort behovet for de pårørende er i et sygeplejeforløb. Nogle vil gerne opdateres ofte, mens andre ikke behøver det. Merete oplever, at hendes tilstedeværelse ved omsorgs- og tryghedsbesøg også har en positiv effekt på de pårørende: ”De tilbagemeldinger jeg får er ofte, at de pårørende har fået ro i maven, da der er en professionel privat sygeplejerske, der nu passer på deres familiemedlem. Jeg oplever en rigtig god dialog mellem alle parter, som gerne vil det bedste for deres familiemedlem.”

 

Vil du vide mere om mulighederne for omsorgs- og tryghedsbesøg? Læs mere om hvad Privat Sygeplejerske kan gøre for dig. Vi kan også tilbyde ledsageordning, hvis du har brug for en sygeplejefaglig bisidder.

Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for dig i din situation.

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere