Seneste nyheder

Kontinuitet og nærvær – du kender din sygeplejerske

Privatsygeplejerske Dorte fortæller om sygepleje med omsorg og nærvær i centrum, samt vigtigheden af at du kender din sygeplejerske. Kontinuitet er vigtigt i sygeplejeforløb.

At du kender din sygeplejerske er ekstremt vigtigt i vores tilgang til privat sygepleje. For at skabe kontinuitet i vores forløb og yde privat sygepleje med omsorg og nærvær, vil du som oftest møde den samme sygeplejerske hver gang, du får besøg. Dorte fortæller om sine erfaringer, og hvordan hun oplever at kontinuitet og nærvær skaber grobund for optimal sygepleje.

Fordelene ved at sygeplejerske og patient kender hinanden

”Forudsigeligheden i, at mine patienter ved, at det er mig, der besøger dem gør, at de kan slappe mere af under mine besøg. Det gør det meget nemmere at tale om deres helbred og de udfordringer, de nu har. Jeg sørger for at udnytte tiden ved mine patienter effektivt. Det gøres bl.a. ved at være bekendt med den enkelte patients fysiske og mentale behov. Ved at lytte til deres individuelle behov, kan jeg tilrettelægge mine sygeplejeopgaver, så hver patient bliver hjulpet bedst muligt,” fortæller Dorte om sin tilgang til privat sygepleje.
Hos Privat Sygeplejerske er der altid har tid til at sikre dig den optimale sygepleje, ro og tryghed om din situation. 

Tillid og en god relation er essentielt for, at jeg kan yde optimal sygepleje for mine patienter. Derfor er det også vigtigt at hver patient er medinddraget og velinformet i deres behandling

Stærkt tværfagligt samarbejde mellem privat sygeplejerske og andre involverede

Det er ofte, at Privat Sygeplejerske har patienter, der også er tilknyttet forløb hos eksempelvis fysioterapeut, hospital eller egen læge. Derfor er det afgørende, at der er godt samarbejde på tværs, så patienterne kan få bedst mulig behandling. Her er det alfa og omega, at udøve sygepleje med omsorg og nærvær, så patienten føler sig tryg.
Læs mere om, hvordan vi kan agere tovholder i dit sygdomsforløb.

Dorte fortæller hvordan nogle patienter oplever det som vanskeligt, med de mange konsultationer og aftaler forskellige steder: ”Det kan være overvældende at skulle holde styr på det hele, og samtidig fokusere på sit eget helbred og at få det bedre. Jeg oplever at jeg med min sygeplejefaglighed kan være en effektiv tovholder mellem de forskellige parter. Dermed kan jeg aflaste mine patienter og de kan være trygge ved, at jeg har overblikket. Igen er det en stor fordel at mine patienter og jeg kender hinanden.” 

Sygepleje med omsorg og nærvær i centrum

”At man som menneske føler nærvær og omsorg fra andre mennesker er med til at øge livskvaliteten og styrke vores mentale helbred. Derfor er det vigtigt for mig, at jeg er nærværende i mødet med mine patienter. De skal have den omsorg, de hver især har brug for,” siger Dorte.

”Covid-19 har sat en stopper for mange familiebesøg og andre sociale arrangementer. Det har i høj grad haft negativ indflydelse på mange ældre, der er tvunget til at være meget alene. Jeg kan mærke på mine patienter, at de er glade for at få besøg, og vi tager os god tid til at gennemgå både mentalt og fysisk helbred.” 

Hos Privat Sygeplejerske tilbyder vi ledsagerordning, hvor du bl.a. kan få en privat sygeplejerske med til familiebesøg eller andre sociale arrangementer.

Mit arbejde handler om at opfylde patientens behov for sygepleje – både fysisk og mentalt. Gennem en god relation og højt sygeplejefagligt niveau kan jeg medvirke til dette.

At se patienterne blomstre op gennem sygepleje med omsorg og nærvær

En anden klar fordel ved at Dorte og Privat Sygeplejerskes andre sygeplejersker får opbygget en god og tillidsfuld relation til deres patienter er resultatet af besøgene og behandlingerne. Dorte uddyber: ”Det er fantastisk at se en patient blomstre op over tid og få det bedre. Ikke blot fysisk, men også mentalt. Det er meget givende at være vidne til.”

Det fysiske og mentale helbred hænger sammen, og derfor holder Dorte øje med begge: ”Hvis du har ondt, så er det svært at være glad. Og omvendt, så kan dårligt humør føre til at du ikke har lyst til at være aktiv eller ikke får spist, hvilket påvirker fysikken. Gennem nærvær, omsorg og højt sygeplejefagligt niveau, så kan jeg pleje begge dele hos mine patienter.”

Læs mere om vores privat sygepleje og alle vores sygeplejeydelser, og kontakt os for en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig i netop din situation.

 

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere