Privat aflastning af ældre

Seneste nyheder

Privat aflastning af ældre eller syge pårørende

Hvis du passer en alderssvækket ældre eller syg pårørende, kan en privat aflastning give dig det pusterum du har behov. Så får du mere overskud til at være sammen med din kære som familie.

Vores privatsygeplejersker sikrer dig en professionel og nærværende aflastning af din ældre pårørende. Så kan du få et pusterum til at få sovet eller foretage dig andre ting.

Privat aflastning af ældre pårørende giver dig ny energi

Mange ældre har brug for aflastning, hvis de skal blive i eget hjem, når de bliver ældre. De har måske fysiske problemer, der giver smerter, eller psykiske problemer, der gør at de ikke kan huske eller overskue hverdagsopgaver.

Det kan være meget krævende både fysisk og psykisk at påtage sig at passe en nær pårørende. Du skal selv stå for sygeplejen og alle de praktiske opgaver. Samtidig kan det ændre forholdet mellem dig og din kære, at hun får rollen som syg og du som passer.

Hvis du passer en ældre pårørende, kan du derfor have brug for en pause fra den daglige pleje. Her kan vores privatsygeplejersker overtage sygeplejen af f.eks. din ældre ægtefælle eller forældre. Så får du mulighed for at få tid til andre vigtige gøremål, uden at få dårlig samvittighed.

Privat aflastning – hvis I begge er ældre

Du kan have brug for aflastning til at passe din ældre pårørende, hvis du også har fysiske eller psykiske problemer. Din ægtefælle har måske smerter og er alderssvækket, men du har også problemer med hofterne. Hvis du skal indlægges og genoptrænes, kan det være for meget også at passe din ægtefælle.

Her kan vores private sygepleje aflaste dig. Vi kan supplere eller erstatte den hjælp du kan få for kommunen eller skræddersy den, så den passer dig. Du er så sikret, at din ægtefælle får en privat sygepleje med nærhed og omsorg.

Ligeledes kan du med vores private sygepleje bedre sikre, at du som f.eks. ægtefælle eller barn vedligeholder en værdig relation til din pårørende, hvis du får hjælp til mere intime plejeopgaver som hygiejne, toiletbesøg, påklædning, madning m.m.

Privat aflastning af praktiske opgaver i hjemmet

Vores privatsygeplejersker kan også hjælpe dig som pårørende med at koordinere behandling og praktiske opgaver i hjemmet. Vi kan hjælpe med dosering af medicin, rydde op, følge til hospital og egen læge samt gå en tur i skoven med din ældre pårørende.

Desuden kan vi hjælpe med privat aflastning i forhold til at koordinere behandling for din pårørende. For det kan være noget af en jungle at holde styr på hospitals-, læge og træningsaftaler. Desuden kan vores privatsygeplejersker sikre, at din nære pårørende får søgt den rette hjælp fra det offentlige.

Pasning og pleje af et menneske man elsker, kan være svært at overlade til fremmede. Men hvis du vil være noget for din pårørende, er det nødvendigt, at du selv får slappet af og ladet op en gang imellem. Det gør du bedst ved at beskæftige dig med noget helt andet. Så kan du også bedre være der for din kære.

Vil du vide mere om mulighederne for privat aflastning af ældre?

Har du spørgsmål eller vil du høre mere om, hvad Egeskov Nursing kan gøre for dig i din situation, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale. Her kan vi tale om behovet i din situation og hvordan vi bedst kan hjælpe.

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere