Seneste nyheder

”Jeg er helt alene” – Den sidste tid uden pårørende

Artiklen er Peters oplevelse af sit forløb her hos Egeskov Nursing. Hvorfor Peter har valgt at gøre brug af os frem for at gøre brug af tilbud fra det offentlige. Hvilke muligheder det opstår, når hjælpen er til stede 24/7, og hvordan Egeskov Nursing har gjort det muligt for Peter at kunne tilbringe den sidste tid i eget hjem. Du kan læse mere om den sidste tid – behandling af terminale patienter samt døgnpleje af patienter. 

”Jeg er helt alene” – Den sidste tid uden pårørende

En artikel skrevet ud fra en anonym patient, vi har valgt at kalde ’Peter’.

“Jeg er helt alene”. Sådan lyder det, da vi møder Peter første gang. Han er indlagt på hospitalet og har et ønske om at komme hjem i sit hus for at tilbringe den sidste tid hjemme i vante omgivelser. Peter fortæller at:

”Gennem det offentlige kommer de (sygeplejerskerne) 10 minutter 3 gange om dagen. Det er en ny hver gang. Det er håbløst at have med at gøre.” Han udtrykker yderligere, at han ”ville sidde hele dagen og være overladt til sig selv.”

Da Peter har et ønske om at være hjemme og ikke på plejehjem, så han ikke andre muligheder end at undersøge, hvad det private kunne tilbyde. Her kommer han i kontakt med os, og vi får inden for en uge klargjort hans hjem, så vi kunne flytte ind og hjælpe ham 24/7 og tilbringe den sidste tid i eget hjem som ønsket.

”Der gik ikke mere end en uge, så kom jeg hjem med det samme, med fuld hjælp. Det var fantastisk. – Det var jeg glad for. Der var sørget for alt. Egeskov Nursing havde været inde og gøre huset klar, til at i kunne flytte ind” – Peter, Patient

Peter forklarer, at en af de største forskelle, han har oplevet mellem tilbud i det offentlige og hos Egeskov Nursing er at:

Dels bliver jeg hjulpet af en der kender mig efterhånden, og at jeg kender vedkommende. Det er jeg meget glad for.”

At vi kan bidrage med det praktiske, men også, at han kender sygeplejerskerne, og de kender ham, er virkelig vigtigt for ham, og at det hjælper ham med at føle sig tryg i en ellers svær situation.

Det har været helt uundværligt – Virkelig det hele værd

”I laver mad, jeg kan slet ingenting. Tidligere kunne jeg jo lave mad og klare mig selv, men det kan jeg slet ikke nu. Det betyder virkelig meget i sådan en situation som den her. Hvis ikke det her havde eksisteret, så havde jeg været på et eller andet plejehjem nu.” – Peter, Patient

Peter beskriver, at hans forløb hos os er det hele værd, på trods af at det er noget man som privatperson selv skal betale for.

”Muligheden for hjælp er der. Man skal være klar over at det koster nogle penge, det følger jo med – det er klart, det kan man jo ikke undgå. Det har virkelig været pengene værd. Det har været helt uundværligt.  Virkelig det hele værd, det må jeg sige.” – Peter, Patient

Nu har jeg fundet jer, som gerne vil og kan hjælpe mig

”Det har ændret min dagligdag fuldstændig og lettet alt det tryk der ellers er med alle de praktiske ting som følger med. Jeg er meget tilfreds med det hele, selv om det jo ikke er en let situation her til sidst.” – Peter, Patient

Peter har ingen pårørende. I hans situation, hvor der ingen familie er, kan vi gå ind og varetage alle de praktiske ting, være der for ham, sørge for han har det bedst muligt i det omfang, vi kan tilbyde – og ikke mindst kan vi tilbyde omsorg og nærvær som alle fortjener i den sidste tid.

”Jeg har ingen pårørende, jeg er helt alene. Det er jo også en ting der medvirker til min situation. Jeg har ingen til at hjælpe mig. – Andet end jeg nu har fundet jer, som gerne vil og kan.” – Peter, Patient 

Jeg håber og ønsker at flere bliver opmærksomme på at der er denne mulighed.”

Peters historie giver os muligheden for at hjælpe endnu flere

Vi føler os yderst beæret, når patienter, der befinder sig i en svær situation, formår at have overskud til at dele deres oplevelse med os. Forhåbentlig kan vi så hjælpe endnu flere med at komme trygt og smertefrit afsted på deres sidste rejse.

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere