Seneste nyheder

Nyt tilbud om privat sygepleje på Fyn

Channie Hofmann Nystrand vil udbrede kendskabet til privat sygepleje på Fyn. Hun mener, at der er behov for det

Når Channie Hofmann Nystrand i maj 2022 flytter tilbage til Fyn med sin mand og to små børn, vil hun introducere sygepleje fra kompetente og nærværende sygeplejersker hos Privat Sygeplejerske til fynboerne. Så vil særlige personer med langvarige sygdomme have mulighed for at ekstra sygeplejefaglig omsorg.

”Alle har brug for at forkæle sig selv lidt. Det gælder særligt personer med langvarig sygdom, som har så mange odds imod sig. Det handler om at leve i nuet og at være god ved sig selv, så man trods sygdom får øget livskvalitet og glæde i hverdagen,” siger Channie Hofmann Nystrand. Hun har været sygeplejerske i over 12 år.  

Ville gerne selv have haft privat sygepleje

Hun har selv fortrudt ikke at gøre brug af privat sygepleje, da hendes morfar gik bort. Han boede på Thurø i det Sydfynske Øhav. Her Channie Hofmann Nystrand også er vokset op. Familien fik i stedet en akut aflastningsplads på et plejehjem til ham, da nætterne føltes utrygge for familien. Men det var meget hårdt at flytte ham fra hans eget hjem.

En sygeplejerske kunne have skabt tryghed, ro og omsorg for ham især om natten, så vi som familie havde følt os trygge. Det ville have givet os større overskud til at være der for ham om dagen

Patienter bliver udskrevet for tidligt

Channie Hofmann Nystrand har som sygeplejerske på Bispebjerg hospital og Rigshospitalets intensivafdeling set, at der ofte ikke er tid i det offentlige. F.eks. til at give den nærhed og omsorg, der er essentiel særligt for personer med hjertesvigt, kræft og neurologiske sygdomme som f.eks. Parkinsons sygdom, samt palliative patienter.

”Mange personer bliver alt for ofte udskrevet fra et længerevarende behandlingsforløb, før de føler sig rigtig trygge ved at klare sig selv i eget hjem. Det skal være mere synligt, at de har mulighed for at få mere hjælp som supplement til, hvad det offentlige kan tilbyde,” siger Channie Hofmann Nystrand.

Mere nærvær og omsorg med privat sygeepleje

En privat sygeplejerske kan give personer med langvarige sygdomme mere nærvær, omsorg og kontinuitet. En erfaren sygeplejerske kan bistå med sin viden om det danske sundhedssystem. Hun kan f.eks. koordinere forløb mellem læge, hospital, fysioterapi, m.m. Desuden kan sygeplejersken ledsage patienten til forskellige aftaler.

Jeg oplever, at personer med langvarige sygdomme udtrykker stor glæde og velvære ved at få den fornødne støtte til at komme udenfor hjemmet. Det kan være en gåtur i skoven, til vandet eller særlige indkøb. En tur som for mange patienter kan være forbundet med utryghed og uoverkommelig, men som igen bliver mulig i hverdagen

Patienterne får kontrollen tilbage

Channie Hofmann Nystrand oplever, at hun også kan give personer med langvarige sygdomme mere kontrol i hverdagen. Det kan være at indhente journaloplysninger, påminde om faste medicintider og hjælp til mobil og IT-support.

Hun kan også hjælpe pårørende til personer med langvarige sygdomme. Det kan f.eks. være at håndtere alle de logistiske og sundhedsfaglige opgaver i forbindelse med sygdommen. Så skal de ikke stresse over det samtidig med at skulle passe deres arbejde og egen familie. De får også overskud til at tilbringe mere tid med deres kære som familie.

”Som privat sygeplejerske kan jeg aflaste familien og hjælpe med til, at sygdommen ikke kommer til at fylde nær så meget i familien. Det skaber tryghed, ro og glæde for alle parter,” siger Channie Hofmann Nystrand. 

Artiklen udkom i Ugeavisen Svendborg, og kan læses her.

Du kan også læse mere om privat sygepleje på Fyn eller se alle vores sygeplejeydelser. Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere