Seneste nyheder

Sygepleje er ikke bare at komme og give en pille

Anne Mette bor i Hellerup, men har ingen planer om at gå på pension. Hun synes, at det er for vigtigt at være sygeplejerske

Anne Mette kunne være gået på pension. Men hun vil gerne fortsætte sit arbejde som privat sygeplejerske. Desuden har hun som sygeplejerske for et privat sygeplejebureau i Charlottenlund, mulighed for selv at tilrettelægge sit arbejde.

”Livet som vikar passer så fint ind i mit liv med børnebørn. Her kan jeg selv bestemme, hvor meget jeg arbejder. Samtidig får jeg meget igen ved at give en patient en god oplevelse,” siger Anne Mette, der har boet i Gentofte kommune i over 30 år.

Tidligere har hun arbejdet i 10 år som sygeplejerske på bl.a. hospitaler og i 15 år for lægemiddelindustrien. For tre år siden begyndte hun så som vikar for Privat Sygeplejerske. I dag arbejder hun i gennemsnit 15-20 timers arbejde om ugen.

Være der for syge og døende

Anne Mette oplever, at hun som privat sygeplejerske har mere tid til patienterne, så hun kan gøre dét ekstra, der giver øget livskvalitet. Hun kan godt finde på at rydde op i køleskabet og smide gammel mad ud eller tage en støvsuger, så hjemmet ser ordentligt ud: ”Sygepleje er ikke kun det at komme og give en pille. Det er også de små praktiske ting og at koordinere lægeaftaler. Det kan f.eks. være svært at komme igennem til egen læge, når man ikke har overskud,” siger Anne Mette.

Desuden synes hun, at det er interessant at følge med i, hvad der sker indenfor sygepleje. Så kan hun også give sine patienter den bedste behandling. 

De fleste kan lide at snakke

Det er Anne Mettes erfaring, at mange patienter og pårørende har brug for en at snakke med – særligt når døden står for døren: ”Jeg møder mange mennesker, der har har haft et interessant liv og får indblik i nogle andre verdener. De fleste kan lide at snakke og fortælle,” siger Anne Mette.

Hun synes også, at det er vigtigt at give de pårørende mulighed for at tage ordentligt afsked med patienten.

Det er hårdt at være pårørende til en syg både for den døende og de pårørende. Når de pårørende ved, at jeg tager mig af deres mor eller far, så har de en dag til at tænke på noget andet

Kollegaerne betyder meget

Hvis Anne Mette er i tvivl om noget, har hun sine kollegaer at spørge til råds. Hun ser sig selv som del af et team. Det gælder særligt, når hun sammen med flere kollegaer passer en patient døgnet rundt: ”Når vi er flere om en patient, så har vi et meget fint samspil om patienten, hvor alle tager ansvar. Så får patienten også den bedste behandling,” siger Anne Mette.

Det giver også patienten tryghed, at der er de samme personer omkring denne. Hvis en er syg eller på ferie, så vil patienten stadig se personer, som denne kender. 

Overvejer ikke pension

Anne Mette overvejer ikke at gå på pension indenfor de nærmeste par år: ”Jeg ser frem til mange gode år som privat sygeplejerske,” siger Anne Mette.

Læs mere om de mange sygeplejeydelser, som Privat Sygeplejerske ApS tilbyder, og mød vores kompetente team af erfarende sygeplejersker. Du er også velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Vi benytter cookies til at forbedre din oplevelse på vores website. Ved at benytte dette website, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere